Meditacijski jastuk ručno izrađen prilagođen korisniku za lotus ili polulotus položaj
Blog

Što je Zafu?

Zafu (japanski) je naziv za posebno dizajnirani meditacijski jastuk. Postoje dvije kvalitetne vrste punjenja meditacijskih jastuka koji izvrsno podržavaju kralježnicu, oba su prirodna i udobna. Jedan sadrži heljdine ljuskice, a drugi kapok. Kapok podsjeća na pamučnu vatu, a samo stablo od kojeg nastaje raste u Aziji i nekim dijelovima Amerike. Kod nas se teže nabavlja i dosta je skuplja varijanta od jednako kvalitetnih domaćih heljdinih ljuskica koje mi koristimo.

OD ČEGA SE SASTOJI ZAFU?

Zafu je višeslojan. Glavni sadržaj su heljdine ljuskice (bez zrna) koje se nalaze zaštićene u unutarnjoj navlaci. Po potrebi se mogu vaditi van radi prozračivanja. Sve što tada trebate je otvoriti patentni zatvarač, koji je diskretno postavljen ispod ručice za nošenje jastuka i izvaditi zaštitnu navlaku van. Vanjska navlaka je izrađena od kvalitetnih dekor materijala koji su mekani na dodir i lijepi dizajnom. Većina materijala je impregnirana, a svi su perivi do 40 C. Nisu svi dostupni materijali prikazani u webshopu. Ukoliko želite među prvima saznati koji su novi modeli, pretplatite se naš newsletter i koristite pogodnosti i popuste.

ZAŠTO BAŠ ZAFU?

Udobnost je razlog zašto su zafu jastuci tako posebni. Udobnost tijekom meditacije je neprocjenjiva i teško se postiže biti opušten u jednom položaju duže vremena. Kada je zafu jastuk dovoljno napunjen prema proporcijama osobe koja sjedi, tada ljuskice podržavaju bilo koju težinu. Dužim sjedenjem na zafu jastuku u lotus položaju popravlja se položaj leđa u svakodnevnom životu te dolazi do razgibavanja kukova i njihove veće fleksibilnosti. Nakon nekoliko tjedana, primjetit ćete da vam se položaj uvelike promijenio i da možete sjediti u pravilnom položaju bez imalo napora te se lakše opustiti tijekom meditacije.

Preporuča se sjesti na prvu trećini jastuka, sa nogama prekriženim u krilu. Ruke namjestite u položaj za meditaciju. U ovom položaju sjedenje na zafu jastuku jamči dugotrajnu udobnost bez bolova u leđima, a ljuskice heljde nježno podržavaju donji dio leđa tako da ne dolazi do savijanja gornjeg dijela tijela prema naprijed.

I ZA KRAJ….
Nijedan jastuk koji izađe iz naše radionice nije isti. Ni mi nismo svi isti. I zato…. kad nam se javiš pitat ćemo te za visinu i težinu, koliko udobno sjediš prekriženih nogu i sl. Volimo biti temeljiti i preporučiti model i prilagoditi količinu punjenja baš za tebe. Da onaj čas, kad sjedneš i zatvoriš oči, znaš da je to to i da se možeš opustiti…već na prvi udah, izdah……

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)