Blog

5 KORAKA DO SAVRŠENOG MEDITATIVNOG KUTKA

Odaberete li poseban prostor u stanu za meditaciju koristite ga samo u tu svrhu. Takav kutak će se napuniti posebnom vibracijom i moći ćete se lakše opuštati. Meditirate li uvijek u isto vrijeme i na istom mjestu vaš um će se sve lakše opuštati i meditacija će vam postati prirodna.


Okružite se pomagalima koja će opustiti um, a pritom zadovoljiti nekoliko vaših duhovnih potreba. Sve ono što vam stvara ugodu i pomaže da se osjećate udobro pomoći će vam da postignete određeno raspoloženje. Ako volite, upalite svijeće, mirisni štapić, stvorite sliku duhovnog vodiča ispred sebe, unesite dašak prirode kroz kamenje, školjke ili cvijeće. Obucite se udobno da vam je temperatura odgovarajuća, smjestite se na jastuk i nađite svoj ritual opuštanja.
Meditacija se najlakše dogodi kada vam je udobno kada su vam osjetila umirena i opuštena i kada uživate u tome. Ukoliko nema radosti i opuštanja promijenite dio rituala, unesite neki element koji vam više odgovara. Istražujte sve dok ne budete zadovoljni svojim kutkom. Vaša radost tijekom meditiranja je pokazatelj da ste na dobrom putu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)